The store will not work correctly when cookies are disabled.
ℹFör närvarande har vi problem med vårt telefonsystem och det kan därför vara svårt att nå oss. Kontakta oss gärna via vårt formulär på hemsidan: https://www.pearsonclinical.se/kontaktformular
Har du börjat använda nya CELF-5? Den här kursen kommer att introducera dig till hur du bäst använder CELF-5. Kursen genomför du online i din egen takt och innehåller alla viktiga aspekter av administration och poängsättning.
I den här grundläggande kursen kommer du att få en introduktion till testadministration och resultatbearbetning i CELF-5.
Följande ämnen behandlas: • Struktur och innehåll i CELF-5 • Statistiska mått och utredningsförfarande • Riktlinjer för testadministration och poängsättning • Administrering av CELF-5 per deltest • Hur du fyller i testresultat digitalt • Två fallbeskrivningar
Efter att ha genomfört kursen kommer du att: • Veta vad de olika deltesten i CELF-5 mäter • Använda CELF-5 för att bedöma språkproblem • Korrekt kunna tillämpa CELF-5 administrations- och poängsättningsregler
• Tillgång till utbildningen i tre månader sedan inköpsdatum. Du kan påbörja den här kursen när som helst och genomföra den i din egen takt. Det tar ungefär 4 timmar att genomföra utbildningen.
Den här utbildningen riktar sig till nya CELF-5-användare som vill bekanta sig med alla nya tillägg, utvidgningar och funktioner i den senaste versionen av verktyget. Om du tidigare har gått vår behörighetsgivande kurs i CELF-4 behöver du genomföra den här utbildningen för att få behörighet för CELF-5.
Om du saknar behörighet för CELF-4 och CELF-5 läs om vår behörighetsgivande kurs nedan.
Den här behörighetsgivande kursen hålls i ett format som kallas blandat lärande där utbildningen inleds med digitala självstudier (e-learning) som sedan följs upp av traditionell lärarledd undervisning. Efter avslutad utbildning får man ett behörighetsintyg.
Omfattning: E-learning och 4 lärarledda tillfällen Datum: 25/8, 27/8, 15/9 och 17/9 2025 Tid: 13:00 – 16:30 Plats: Digitalt Målgrupp: Specialpedagoger, talpedagoger och speciallärare
Det är viktigt att e-learningen genomförs innan de lärarledda tillfällena eftersom självstudierna lägger den grund som undervisningen bygger vidare på.
Astrid Frylmark
Astrid Frylmark är leg. logoped och en av Sveriges mest erfarna experter inom språkstörning, språkutveckling och dyslexi. Hon har erfarenhet av arbete inom en mängd olika verksamheter och har arbetat både som handläggare och chef; inom kommun, landsting och privatmottagning; i glesbygden och i storstäder. Astrid var även involverad i tillkomsten av den skandinaviska versionen av CELF-4 och är nu engagerad i utvecklingsarbetet för CELF-5. Efter många år som verksam logoped driver hon idag OrdAF AB, ett företag med förlagsverksamhet och utbildningar om språkstörning och dyslexi för andra yrkesgrupper. Astrid brinner för logopedyrket och säger: ”Fast det är länge sen jag tog examen är det fortfarande så roligt att vara logoped! Jag vet inte mycket som är mer meningsfullt att arbeta med än att på olika sätt underlätta människors språkliga kommunikation”.
Se vår intervju med Astrid Frylmark!